Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Den här artikeln finns även som film!

Allt om Jakt & Vapen blev inbjudna till fasanjakt i Danmark hos jakt­klädes­företaget Deerhunter i början av november. Det bjöds på fantasti­ska jaktmarker och duktiga appor­tö­rer. Katharina fick därmed inviga sin nya bössa, en Browning 725 ­Hunting Light.

Det här med att flyga är inte min favoritsyssla. Men ibland är det värt besväret. Framför allt när man blir inbjuden till en trevlig fasanjakt. Då är det svårt att tacka nej. Jag har dessutom en ny bössa från Browning som behöver invigas. En fasanjakt är ett bra tillfälle att låta den lukta krut ur piporna.

Jag och fotograf Anders Andersson checkar in på Arlanda i tidiga ottan. Allt flyter på smidigt, till och med vid ”special bagage” disken. Jag har alltid ett litet extra pirr i magen när jag ska ta med mig vapen på flyg. Jag vet egentligen inte riktigt vad det är som gör att jag känner så. Jag tror att jag får en känsla av att var lite olaglig på något konstigt sätt.

Text: Katharina Olsson
Foto: Anders Andersson