Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Det här reportaget finns även som film!

Det började med ett bidrag till läsarjakten, femårige Jax Åkerström från Halmstad berättade om hur han tillsammans med sin pappa fick vara med om att fälla sitt första rådjur. Efter hans härliga berättelse kände vi att vi måste få träffa honom. Som tur var så bjöd han ned oss på jakt i vackra Halland.

Jax bor med sin mamma Anna, lillebror Kit och pappa Lasse i Skedala, på en hästgård strax utanför Halmstad. Bakom gården finns även en fin liten damm, precis i skogsbrynet, där Jax sätter ut en del änder. Just i år har han faktiskt även en helvit and i dammen som fått namnet Lilla hjärtat. Jax själv har ett stort hjärta och ­vårdar sina änder ömt, men är sam­tidigt fullt medveten om att några av dem ­kommer att bli mat på tallriken, det är så det fungerar. Jax’s pappa, Lasse, har varit en ivrig jägare under en stor del av sitt liv och har dessutom arbetat som skytte­instruktör på Susegården.

Text: Anders Dahlgren
Foto: Anders Andersson