Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Spannmålen ska skyddas mot vildsvinen och snart drar även räv- och bockjakten igång. En portabel och självstående skjutstege gör dig mer flexibel i valet av pass, vi tipsar om hur du enkelt bygger din egen.

Kanske särskilt när det gäller skyddsjakten på vildsvin är det en stor fördel att kunna vara flexibel och anpassa sig efter vart vildsvinen har slagit till just för tillfället. Lika så när det gäller sensommarens rävjakter på nyslagna vallar. Att ha fasta torn eller skjutstegar på alla ”hotspots” blir både kostsamt och kräver mycket arbete. Ett alternativ är att använda sig av enklare, portabla skjutstegar som lätt kan flyttas även längre sträckor med bara handkraft. Med en traditionell skjutstege som lutas mot ett träd blir man ofta begränsad av att det måste finnas ett lämpligt träd just där man vill sitta, inte sällan tarvas också lite grensågning och siktröjning. En vikbar, självstående skjutstege gör dig betydligt friare att placera passet precis där du önskar.

Text och foto: Anders Dahlgren