Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Jag ska med bild och text beskriva hur jag gjort min patronhållare. Till det här behövs inga avancerade verktyg eller maskiner.

Det finns många olika varianter av patronhållare på marknaden idag. Och de är inte speciellt dyra att köpa. Så det är den ­enklaste vägen att gå. Men, det är alltid mycket roligare att göra saker själv. Att släppa loss sin kreativitet och att skapa något med sina egna händer skänker en tillfred­ställelse som inte går att klicka hem på internet.

Den här patronhållaren rymmer fem patroner i kaliber .308. Eller fem AA-­batterier, om man skulle vilja det. Jag brukar nämligen själv använda dessa patronhållare som batterihållare också. Jag använder både Ultracom/Tracker och Garmin till mina jakthundar, och dessa två kräver AA-batteri­er. Perfekt att ha i bältet eller nedstoppad i någon ficka i stället för att det ska ligga löst och skramla.

Text & foto: Tony Hansson