Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Antalet viltobservationer liknar mer en drevjakt på ett gods, än en dag med det lokala jaktlaget i Karlshamn. Häng med till Blekinge på en fantastisk drevjakt i stadsmiljö!

Det är början av januari och jag har tagit mig ner till Karlshamn, en kustpärla i Blekinge som inte bara erbjuder fin miljö för turister, utan den bjuder även på goda jaktmöjligheter. Det bor cirka 20 000 personer i staden och fram till mitten av 1600-talet tillhörde den Danmark, vilket kanske förklarar mina svårigheter med att förstå språket ibland.

Under morgonsamlingen går jaktledare Jonas igenom förutsättningarna för dagen. Vi kommer att jaga i ett litet område skog som ligger mitt i Karlshamn. Det kan upplevas konstigt, men faktum är att området har en hel del problem med de stora populationerna av framför allt vildsvin, men även rådjur, och det märks att jägarna är både accepterade och uppskattade här bland de som är bosatta i staden.

Text & foto: Johan Olsson