Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Den här artikeln finns även som film!

Det råder inga tvivel om att dagens marknad av produkter till jakt och skytte erbjuder ett överflöd. Det finns något för alla plånböcker och behov och det är viktigt att välja rätt prylar för att det på bästa sätt ska passa för just dina jakter och din skytteträning. I det här första avsnittet ska vi ge dig vägledning till att ta kloka beslut i valet av utrustning som ska passa för just dig. Häng med!

I tio delar under det kommande året ska jag ge dig mina bästa tips för att du ska utvecklas mot att bli en bättre och mer driven jaktskytt. Undertecknad har tävlat i jaktskytte sedan 2007 och jag vet vad som krävs för att bli en duktig skytt. Målet jag tycker att man ska ha när man tränar skytte är att öva in de där små, men ack så viktiga detaljerna som har en stor betydelse för sitt skytte. Dessa detaljer kommer vi att belysa under den här resan.

Det är ett kontinuerligt bra skytte vi ska öva in på skjutbanan för att sedan ta med oss det ut på jakterna. Men en viktig sak att tillägga är att övermodet inte får ta över när skyttet på skjutbanan flyter på klanderfritt. Det gäller att veta sina begränsningar i sitt skytte, vi chansar inte i skogen på levande vilt.

Text: Ulf Edén Kravik
Foto: Johan Olsson