Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

I en tidigare artikel har vi gått igenom hur du utför passning och flåning steg för steg. Nu går vi igenom styckningen. Det finns många sätt att stycka ner vilt på. Det vanligaste är att man styckar anatomiskt och benfritt. I den här filmen går vår viltmästare, Anders Dahlgren, igenom steg för steg för hur han brukar gå tillväga och ge er lite tips på vägen.

Trikinprovet visade ingen förekomst av trikiner och vildsvinet har hängt färdigt, nu det är dags att skära ner det till lämpliga detaljer.
Det finns många sätt att stycka ner vilt på och ett vildsvin skulle man förstås även kunna stycka som tamsvin om man vill. Det vanligaste är dock att man styckar anatomiskt och benfritt, precis som med övriga klövvilt. Vilka detaljer du väljer att plocka ut är förstås helt upp till dig själv och ditt behov. Jag försöker i den här delen ta er igenom steg för steg hur jag brukar gå tillväga och ge er lite tips på vägen.

Text: Anders Dahlgren
Foto: Anders Andersson

Stort tack till våra sponsorer!