Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Detta är del 2 av 2. Läs del 1 här!

Den här artikeln finns även på film!

Från två såtar med många skottchanser fick jag en tredje med oväntat begränsade möjligheter. Men Peter hade sparat det bästa till sist och ­jaktdagens fjärde såt blev en riktig fasanfest!

I förra utgåvan tog jag med er till det vackra Grönsöö Slott, där Peter Ehrenheim bjudit in till klappjakt efter änder och fasaner på sina viltrika marker. I de två första såtarna sköt vi änder och fasaner för att sedan bryta för lunch. Där serverades en fantastisk fasangryta som Peters fru Ulrika lagat till alla gäster. Så fort både varmrätt och efterrätt intagits samlades vi för att rapportera hur många fåglar vi skjutit. Ärlig­het varar längst tänkte jag, och berättade att jag skjutit åtta fåglar. Det visade sig vara en av de högre siffrorna, vilket innebar att jag skulle få stå längst ut på en kant i såt nummer tre, medan de som fått fälla färre vilt fick de bästa platserna.

Text: Johan Olsson
Foto: Nathalie Häll