Hem Frågepanelen

Frågepanelen

VILL DU HA SVAR PÅ DINA JAKT­FRÅGOR? Vi väljer vi ut en eller flera inskickade frågor som publiceras i tidningen och på hemsidan. Har du en fråga som gäller vapen, hundträning eller är jaktrelaterad? Skicka gärna in din fråga här! Svaret på din fråga publiceras på hemsidan och i en framtida utgåva av tidningen.

Markägare

Hej. Jag är markägare i ett mindre viltvårdsområde på 1 944 hektar, varav en större markägare äger cirka 1 100 hektar som de hyr...
Husqvarna-modell-17

Arvegods

Jag håller på med min jägarexamen just nu, och i samband med att jag “blir en jägare” så ska jag få en bössa av min far. Det är nog inte direkt en bössa man jagar med, men jag skulle gärna vilja veta lite mer om den.

Winchester

Hej Anders. Vår familj har ett Winchester­gevär som vi gärna vill veta mer om. Det är i ”bruksskick” det vill säga mekanismen...
Mauser Gevär m/96, eller Svenskt Armégevär, från år 1896

Mauser

Jag håller på med min jägarexamen just nu, och i samband med att jag “blir en jägare” så ska jag få en bössa av min far. Det är nog inte direkt en bössa man jagar med, men jag skulle gärna vilja veta lite mer om den.

Kolvvård

Kolven på mitt gamla hagelvapen är hel och fri från sprickor, men torr och lite sliten. Med handen på hjärtat har jag aldrig vårdat den. Hur ska jag göra för att den ska bli så bra som möjligt?

Slug och Brenneke

Jag har en Beretta hagelhalv­automat, Mod A 301-Cal 12. Under framstocken mot lådan står det SKEET. Den tar ett skott i loppet och två i magasinet. Min fråga är om det går att skjuta slug alternativt brennekekulor i denna bössa/pipa?

Skjutteknik

Jag har stora problem med det löpande skyttet på älgbanan varje höst. Har du något tips för att jag ska bli bättre? När jag är på banan är det alltid mycket folk, stressigt och jag upplever inte att jag hinner få någon bra hjälp av instruktörerna.

Kallgrader

Jag upplever att mitt kulvapen sprider träffbilderna när det är kallt ute. Detta har varit ett problem på både banan och under topp­fågeljakten. Vad kan det bero på?

Kombivapen

Jag har funderat på att köpa ett kombivapen, eftersom jag ofta är med på jakter där man har användning för både kula och hagel. Vilka kalibrar tycker du att jag ska välja och vad ska jag ­tänka på när jag köper begagnat?

Premiumchoker

Hej. Jag läser ibland i vapentester av hagelvapen att man med premiumchoker eventuellt kan få bättre och jämnare hagel­svärm. Är detta bara en from förhoppning eller finns det någon verklighet bakom påståendet?

Följ oss på sociala medier

5,487FansGilla
7,205FöljareFölj
3,570PrenumeranterPrenumerera